Kulturnatta

2015 - 2016
Roll: Interaktionsdesign/UI, utveckling
Ett skissblock från arbetet med Kulturnatta

Intro

Kulturnatta är ett årligt evenemang i Göteborg, där kulturutövare anordnar events för att visa upp sina verksamheter för besökare.
Kulturförvaltningen i Göteborg behövde hjälp med en webbsida för evenemanget, samt ett system för organisatörer att administrera och annonsera sina events.

Min roll

Jag hjälpte till att skriva ett Wordpress-tema som byggde på årets grafiska profil, samt ett plugin som presenterar programpunkter från en databas. Dessutom utvecklade jag ett eget administrations-verktyg för arrangörer och administratörer.

Den nya siten

Teamet bestod av mig, två grafiska designers, och en produktägare som varit med och anordnat Kulturnatta flera gånger förut.
I projektet hade vi även tillgång till tidigare års utvärdering från kulturutövare, samt så fick jag agera support åt organisatörer som behövde hjälp med det nya systemet.

Syftet med Wordpress-lösningen var att i framtiden kunna byta tema, för att kunna använda samma site under flera år.

Programmakaren - en sida som kulturutövare behöver besöka ca 1 gång per år - behöver av den anledningen vara enkel och tydlig, förlåtande och flexibel.

Lösningen har efter min tid på kulturförvaltningen i Göteborg, använts under flera års tid, vilket jag tar som ett gott resultat.